Над 9000 социално слаби ще получат хранителни помощи в Бургаско

13:18, 09 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9127 са социално слабите, които ще получат хранителни помощи в Бургаска област, като само в град Бургас техният брой е над 2600. Това каза за Topnovini.bg директорът на местния клон на БЧК Виолета Радева. Раздаването на пакетите е стартирало на 6 януари и ще продължи до 29-ти отново този месец.

„Пунктът за разпределението на храните в Бургас е на улица „Оборище” 95. В общинските центрове има други пунктове, където храната се разпределя поетапно. В момента сме заредили Средец и Руен, след това предстоят Камено и Карнобат и т.н. Всеки правоимащ по програмата ще получи хранителен пакет, който ще съдържа общо 13,600 кг продукти, от които 5 кг брашно, 3 кг спагети, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр и 3 кг леща”, обясни Виолета Радева.

По време на раздаването на хранителните пакети, ще бъдат раздавани и информационни материали, в които е обяснено как да действаме при бедствия, за здравословния начин на хранене, информация за Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а също и брошура за най-честите измами, извършени с възрастни хора. Това се прави с цел превенция.

За получаване на хранителните помощи хората  трябва да носят лична карта. Тези, които не могат сами да дойдат, могат да изпратят свой близък, като той е необходимо да има пълномощно, разписано от правоимащия и своята лична карта, както и личната карта на правоимащия.

Кампанията по раздаването на хранителните помощи ще продължи до 29 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама