Протестът за Волгин блокира движението по бул. "Драган Цанков" (СНИМКИ+ВИДЕО)

12:34, 09 яну 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети пореден път пред сградата на БНР се събраха протестиращи в подкрепа на Петър Волгин и предаването му "Деконструкция", предаде репортер на София Topnovini.bg. Събрали са се около 100 души, които блокираха движението по бул. "Драган Цанков", пресичайки многократно пешеходната пътека. Органите на реда отцепиха движението от бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" до ул. "Митрополит Кирил Видински", водеща към Семинарията.

Недоволните се бунтуват срещу решението на Националното радио да свали предаването на Волгин. Според шефовете в БНР в "Деконструкция" е липсвал плурализъм на мненията. С плакати "Докога БНР ще е пионка на една папионка" те недоволстват и от председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов, който неведнъж е критикувал Волгин за начина, по който води предаването. Самият Лозанов обаче неколкократно припомни, че няма общо със свалянето на предаването, а решението е само и единствено на БНР.

На протеста е депутатът от БСП Красимир Янков. Недоволните от спирането на предаването определиха Волгин като "истински журналист" и поискаха "във всяка една медия в България да има такива предавания с истински журналисти, които да казват истините в България".

Междувременно сред протестиращите се разпространяват броеве на "Работническо дело" и "Комунистическо дело" на цена 0.60 лв.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама