Меркел иска по-строги закони за бежанците

12:33, 09 яну 16 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германският канцлер Ангела Меркел обмисля промяна на законите с цел да улесни депортирането на мигранти, които извършват престъпления, съобщава Би Би Си. Новите мерки идват на фона на серията нападения срещу жени в Кьолн и в други европейски градове в новогодишната нощ.

Действията на полицията в града бяха остро критикувани от обществото.

Местният шеф на полицията беше отстранен, а броят на жените, които подават оплаквания се увеличава.

"Мисля, че има индикации, че трябва да има промени. Вътрешният министър и правосъдният министър вече обсъждат какво можем да подобрим", коментира германския канцлер, която участва на среща на управляващата партия, която се провежда в Майнц.

Според сегашните закони в Германия, бежанец може да бъде депортиран само, ако бъде осъден на минимум три години затвор и ако е ясно, че обратно в родната му страна животът му няма да бъде изложен на риск. Очаква се правителството да предложи промяна в закона, която да позволи депортирането на бежанци при получаването на каквато и да е присъда с лишаване от свобода.

Властите в Германия предупреждават, че антиимигрантски групи се опитват да подстрекават към омраза. Днес в Кьолн "Пегида" ще проведат митинг срещу нападенията.

Разследване

Междувременно полицията в Кьолн разследва 32 души във връзка с нападенията. Екип от 80 души е прегледал записите на 250 охранителни камери, за да бъдат разпознати мъжете, които в нощта срещу 1 януари нападнаха сексуално десетки жени, извършиха множество кражби и създадоха хаос пред Кьолнската катедрала като хвърляха фойерверки и пиратки в празничната тълпа.

Получени са общо 170 оплаквания за престъпления, 117 от които от сексуален характер. Има и две жалби за изнасилване. 18 души от 32-та, които бяха разпознати като участници в нападенията в Кьолн в нощта на Нова година, са със статут на търсещи убежище. Сред заподозрените има 9 алжирци, 8 мароканци, 5 иранци, 4 сирийци, двама германци и по един от Ирак, Сърбия и САЩ, съобщи Си Ен Ен по-рано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама