Вадят древния Севтополис от дъното на яз.”Копринка”

12:16, 09 яну 16 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Един от проектите, които аз посочих, е именно този да се покаже древният град Севтополис, който се намира на дъното на язовир „Копринка”. Ще направим всичко възможно  със средствата, които имаме за реклама да рекламираме културно-историческото ни наследство и най-вече тракийското наследство”, каза в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя разказа, че преди Коледните празници Министерство на туризма е имало възможност  да препоръча пет културно-исторически проекта, които посланическият фонд към посолството на САЩ да финансира, и единият е за древния град Севтополис.

Министър Ангелкова присъства снощи на представяне на книгата „Каймакъ-Чалан” на Красимир Узунов, част от честванията по повод 138-годишнината от Освобождението на град Казанлък от турско робство. Специални гости на представянето бяха още  проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, адмирал Пламен Манушев и авторът на книгата Красимир Узунов.

„138 години, ние почитаме паметта на загиналите в Освободителната война, но и 138 години ние  носим родолюбието в сърцата си. Нашата битка днес е за Казанлък, казанлъчани. Водим я всеки ден, а в днешно време тя е за това да сме разпознаваеми, да идват много хора тук, които да научат за нас”, каза сметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя изрази увереност, че в лицето на министър Николина Ангелкова, Казанлък има партньор, с чието съдействие градът ще успее да постигне тези цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама