Областният управител призова добруджанци да помогнат на млад математик да проходи отново

11:31, 09 яну 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Детелина Николова се обръща с призив към добруджанци да помогнат на 34-годишен добричлия с парично дарение, за да му бъде извършена операция, която ще му даде шанс отново да проходи.

34-годишният Десислав Иванов Димов от Добрич спешно се нуждае от 12 000 лева за операция на гръбначния стълб. През 2002 г. той претърпява автомобилна катастрофа, вследствие на която остава с тежка гръбначно-мозъчна травма и е напълно обездвижен от кръста надолу.

В молбата си до Николова, Димов пише, че, когато през 2002 г. катастрофира, е бил студент трети курс в Шуменския университет „Св. Константин Преславски”, специалност „Математика и информатика”. При фаталния инцидент е получил тежка мозъчно-черепна травма, в резултат на която е напълно обездвижен от кръста надолу. През изминалите 13 години са правени много операции по стабилизирането му. Спешно се налага да му се направи нова операция за стабилизиране и изправяне на гръбначния стълб.

Този месец той трябва да постъпи в болница за операцията. Самата интервенция се поема като разход от държавата, но металът /титаний/, който трябва да стабилизира гръбначния стълб, не се заплаща от НЗОК.

„Сумата, която трябва да платя - 12 000 лева, е  непосилна за моето семейство, тъй като месечните ми разходи са изключително високи – над 1000 лева, а единственият ми доход е от пенсията в размер на 212 лева”, пише Десислав. Обяснява, че продължава да е на легло и трудно заема седнало положение, краката му са напълно неподвижни. От изкривяването, което се е получило – 90 градуса, той изпитва постоянни болки.

Въпреки това, през 2005 г. той завършва висшето си образование, а през 2012 г. завършва и магистратура.

„Искам да живея, да следвам мечтите си и да се отърва от ада на четирите стени, между които съм затворен вече 13 години. Това може да стане само с много търпение, усилия и … пари. Първите две ги имам, но не разполагам със сумата за стабилизацията. Това е моята битка, поредна в моя живот и живота на хората около мен”, пише Десислав.

Той разполага с много кратко време, за да събере средствата за операцията. Затова апелира за помощ, за да се изкачи на ново стъпало в своя живот.

Желаещите да помогнат на младия мъж, могат да го сторят на посочените банкови сметки

Сметка - IBAN в BGN - BG85UNCR96605012029308 в USD - BG27UNCR96605112029301 в EUR - BG35UNCR96605412029302 SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама