Египет: Нападението в Хургада не е терористичен акт, а опит за грабеж

11:11, 09 яну 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нападението, извършено снощи срещу туристи в египетския курорт Хургада, не е терористична атака, а опит за грабеж. Това заяви министърът на туризма Хишам Зизу, цитиран от световните агенции.

„Във всеки случай подобни инциденти могат да имат крайно негативни последствия за египетския туризъм и да провалят всички усилия на властите за привличане на чуждестранни туристи в страната", отбеляза той.

Представители на министерството на туризма са посетили в болницата пострадалите от нападението и са се уверили, че получените от туристите наранявания не са тежки, както и че те ще бъдат изписани. По-рано бе съобщено, че ранените са семейна двойка от Австрия и швед. Първоначално бе съобщено, че нападателите са ранили двама туристи, датчанин и германец, но подобни разминавания са често срещани във времето непосредствено след терористични нападения, отбелязва АП.

В официалното съобщение за инцидента, разпространено от египетската полция, се казва, че двама предполагаеми бойци са ранили с ножове трима чуждестранни туристи в хотела, двама австрийци и швед. Служители на силите за сигурност открили огън по двамата нападатели, като убилия единия и ранили тежко другия, се казва още в изявлението на ведомството. Убитият нападател е 21-годишният Мохамад Хасан Мохамед Махфуз, студент от каирския квартал Гиза. Ведомството допълва, че двамата са били въоръжени с ножове и с въздушно оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама