Община Русе ще кандидатства по проект за интегрирани социални услуги за деца и родители

11:08, 09 яну 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе да подаде проектно предложение по процедура BG05M9ОP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020” за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие на интегрирани социални услуги за деца от 0 до 7 годишна възраст и техните родители. Това предложение е постъпило в Общински съвет - Русе чрез докладна записка от администрацията на кмета Пламен Стоилов. 

От там става ясно, че Общината е получила покана за кандидатстване по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, при която проектно предложение може да подаде само кандидат,  изрично посочен в съответната програма като конкретен бенефициент, който може да получи безвъзмездно финансиране за изпълнение на предвидените дейности. Максималният размер на финансовата помощ е 588 567 лв., като не се изисква съфинансиране от страна на кандидатите, и безвъзмездната финансова помощ може да покрие до 100% от общо допустимите разходи по проекта. Дейностите по проекта следва да приключат до 31 декември 2018 г.

Предвидените в процедурата дейности за Община Русе са: „Ранна интервенция на уврежданията“, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“, „Семейно консултиране и подкрепа", „Индивидуална и групова работа с деца и родители, в т.ч. и с деца и родители, които не са от уязвими групи, с цел посещаване на детска градина“, „Здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията“, „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“, „Управление и функциониране на услугите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама