КНДР заплаши с война Южна Корея заради музикална пропаганда

10:53, 09 яну 16 / Свят 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Северна Корея заплаши Южна Корея с военни действия заради музикална пропаганда. От вчера южната съседка на изолираната страна излъчва музика от високоговорители по границата като отговор на твърденията на КНДР, че е извършила успешен тест на водородна бомба, съобщава агенция Reuters.

"Поради завист заради успешния тест на нашата първа водородна бомба, САЩ и нейните последователи водят ситуацията до ръба на война, чрез психологичните си излъчвания и докарването на стратегически бомбардировачи", обяви Ким Ки Нам, ръководител на отдела по пропаганда на управляващата Работническа партия в Северна Корея. Той направи изявлението по време на митинг в Пхенян, който да почете рожденния ден на лидера на страната Ким Чен Ун.

Музикалната пропаганда на Южна Корея се излъчва на 11 места по границата със Северна Корея. Тя включва критични слова срещу режима и музика от местни изпълнители. Северната съседка също отговори със своя музикална пропаганда.

Китайското министерство на външните работи призова Сеул да запази възможността за начало на диалог с Пхенян в най-скоро време. Китайският министър на външните работи Ван И и южнокорейският му колега са обсъдили снощи по телефона ситуацията на Корейския полуостров във връзка с ядреното изпитание на Корейската народнодемократична република, съобщиха днес китайските медии, цитирани от ТАСС.

Междувременно продължават и дебатите дали страната реално е извършила тест на водородна бомба. Сеул твърди, че видео записите, които показват изстрелване на балистична ракета от подводница най-вероятно са манипулирани. Агенцията за ядрена безопасност на Южна Корея обяви, че е открила миниатюрно наличие на газа ксенон в проби, които са взети от източния бряг на страната. Те ще бъдат анализирани, за да се открие дали са от ядрен тест или друг източник.

Япония и Великобритания заявиха вчера, че международната общност трябва да даде твърд и бърз отговор на случващото се в КНДР, предаде "Ройтерс".

Въпросът за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров може да бъде включен в дневния ред на майската среща на върха на Г-7 в Япония. Това заявил японският премиер Шиндзо Абе, предаде японската агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама