Мутренските времена не са си тръгвали, казват журналисти

10:13, 09 яну 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мутренските времена не са си тръгвали. Гангстерската война не е свършвала от годините, в които министър-председателят Бойко Борисов беше главен секретар на МВР. От 120 поръчкови улични убийства тогава, нито едно не е разкрито. Това каза криминалният журналист на в. „Труд” Анна Заркова в сутрешния блок на бТВ.

По нейните думи най-шумното потвърждение е нападението с гранатомет над джипа на Алексей Петров. По Златко Баретата стреляха по стълбите на Съдебната палата, която е най-строго охраняваната сграда в България, припомни тя. Заркова допълни, че се е увеличил и броят на грабежите от банки.

„Едни хора стрелят срещу други, защото не им пука. Защото полицията не разкрива убийците”, каза журналистът. Ако бъде разкрит убиецът, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства и делото приключва, отбеляза тя и попита какво върши в това време държавата.

Според съобщението на прокуратурата за убийството на Веселин Стоименов в столицата се казва, че убитият бизнесмен отивал на гости на негова позната. Това е внушение за любов и ревност, а не за гангстерска война, каза Заркова. Логиката сочи, че за любов и ревност не убиват със седем куршума в главата и с един контролен изстрел за сигурност, допълни тя.

Криминалният журналист допълни, че се е появила и версията за лодки, собственост на Стоименов, разположени на река Ропотамо, които той е  трябвало да махне от там.

„Когато законът не може да реши спор, го решават куршумите. Така се развиват нещата в бизнеса у нас”, подчерта Заркова. Според нея бизнесменът вероятно е жертва на войната за наследството на ВИС, която продължава от години между управителите след смъртта на собствениците й Васил и Георги Илиеви.

Ключът за разкритието на убийството е в миналото на Стоименов, в отношенията му с ВИС-2, във връзките му с Христофорс Аманатидис – Таки, в средите за наркоразпространение в България. Това каза от своя страна разследващият журналист от сайта „Биволъ” Асен Йорданов.

Убитият Веселин Стоименов имаше много сериозни политически контакти и политическо лоби, за да не бъде извадена неговата фирма „Венис Марина” от резерват „Ропотамо”, каза още той.

През разнопартийни управления Веселин Стоименов се е ползвал с едни и същи протекции, отбеляза Йорданов. Областният управител на БСП Пламен Марионв е отказал да извади фирмата му „Венис Марина” от резервата „Ропотамо”. Същото е направил и реформаторът  Вълчо Чолаков, въпреки актовете и констатациите за фирмата, каза още разследващият журналист. Той допълни, че държавата не получава нито лев от „Венис Марина”, защото дейността, която извършва в резервата, е незаконна.

Известният още като Веско Дебелия е бил основен представител на групировката ВИС по Черноморието и фирми, които са били управлявани от Стоименов, са концесионери на по-голямата част от плажовете в Слънчев бряг , както и в Созопол, каза още той.

„Тези концесионери имаха сериозни нарушения напоследък в превръщането на плажните ивици в капанчета и сергии”, отбеляза Йорданов и допълни ,че има наложен мутренски модел на плажовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама