227 медала са завоювали през изминалата година горнооряховските спортисти

08:50, 09 яну 16 / Спорт 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
76 златни, 68 сребърни и 83 бронзови медала са завоювали през 2015 г. спортистите на Община Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация в железничарския град. Общо 227-те приза са спечелени по време на състезания от Международния и Държавния спортни календари.

През 2015 г. Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на общо 66 държавни, зонални първенства, ученически игри и други турнири. Спортният комплекс е посрещнал над 4 500 спортисти в рамките на общо 94 състезателни дни.

През есенния сезон на 2015 г. се проведоха 9 официални мача на ОФК „Локомотив” от първенството на „Б” ФГ. През есенния сезон в Горна Оряховица бе регистрирана Елитна юношеска група по футбол U19, която участва в Държавното първенство по футбол, организирано от БФС. Стадион „Локомотив” бе домакин на 7 срещи от първенството на юношите.

През април 2015 г. Горна Оряховица за първи път бе домакин на Държавно първенство по ММА и граплинг. Турнирът бе първият, който се проведе след учредяването на Българската федерация по ММА и получаването на лиценз от Спортното министерство.

Заради отличната организация на състезанието, през октомври Горна Оряховица домакинства Държавно първенство по ММА за всички възрасти. През изминалата година за първи път в града се проведе и гала вечер с демонстративни мачове по бокс.

В края на 2015 г. Горна Оряховица получи отличие за най-активна община в инициативата Европейска седмица на физическата активности спорт - MOVE Week 2015. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама