Протест в подкрепа на Петър Волгин пред БНР

08:00, 09 яну 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест, непосредствено след празниците, организират днес симпатизанти на журналиста Петър Волгин, чието предаване беше свалено от ефира на БНР. В 12 ч. недоволните от решението на генералния директор на радиото Радослав Янкулов ще се съберат пред сградата на Националното радио.

Припомняме, че предаването „Деконструкция“ беше спряно, след като Съветът за електронни медии (СЕМ) наложи санкция на БНР заради един от броевете на предаването на Волгин. Причината – журналистът отново е пренебрегнал плурализма на гледните точки, с което е нарушил Закона за радиото и телевизията.

Реакцията на БНР беше да свали „Деконструкция“ - решение, което съмишлениците на Волгин определиха като цензура.

Първият протест в защита на журналиста беше подкрепен от стотина души, включително и членове на БСП, които за кратко спряха движението пред сградата на БНР. Още тогава протестиращите се заканиха да се събират пред радиото вскя събота, докато „Деконструкция“ не бъде отново в ефир.

Междувременно вчера регулаторът излезе с позиция по казуса, като се разграничи от действията на ръководството на БНР и обясни, че решението за спирането на предаването е взето от Управителния съвет на радиото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама