Започна записването за 17-то издание на конкурса „Живот без дрога” в Разград

08:03, 09 яну 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна записването на желаещите да участват в 17-то издание на конкурса  „Живот без дрога”, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград, които са основни организатори на инициативата.

Партньори на полицията в реализирането на проявата са Музикална школа ”Илия Бърнев”, Центърът за работа с деца, отдел ”Образование” при община Разград, Регионалния инспекторат по образованието, Драматичен театър „Антон Страшимиров”, Общински културен център и УСШ „Руси Бухтев”.

За поредна година инициативата ще се проведе в два модула – конкурс за най-оригинално послание и спортен многобой.

Областният конкурс за най-оригинално послание „Живот без дрога” ще се състои на 23 март от 18 часа в залата на ДТ ”Антон Страшимиров”.

В него могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища в Разградска област. Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Допускат се за участие и кавър-версии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение.

Жури ще определи най-добре представилите се и ще връчи награди. Критерии за оценяване са най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение – вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално и най-добро изпълнение на кавър.

Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 26 февруари в Центъра за работа с деца на ул.”Марица”№7. Справки и допълнителна информация желаещите могат да получат на тел.: 0878 542819 и  0878 542810.

Спортният многобой „Живот без дрога” е насрочен за 25 март. Петото издание на спортното състезание ще се проведе от 9.30 часа в спортна зала „Лудогорец”.

За участие в спортния многобой се допускат отбори от шест човека – три момчета и три момичета, разпределени в две възрастови групи: I група - 5 и 6 клас и II група – 7 и 8 клас. Всяко училище има право да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията.

Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила. Жури ще определи най-добре представителите се отбори и ще връчи награди.

Срокът за подаване на заявки за участие в спортното състезание е до първи март. Те ще се приемат в Областната дирекция на МВР на ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефоните на пресцентъра 084/642267 и 0888 137792.

Целта на конкурса „Живот без дрога” е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник. Инициативата е отворена за партньори и за спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама