Оригинали на Златю Бояджиев ще покаже "Двореца" в Балчик

05:38, 09 яну 16 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културният афиш в ДКИ „КЦ "Двореца" в Балчик за новия туристически сезон ще бъде открит през април с изложба на платна на Златю Бояджиев, съобщи директорът му Жени Михайлова.

Културният център е подготвил богат афиш за новия туристически сезон. Ще бъдат представени експозиции на художничката от САЩ Сандра Лин Строшейн, на живописците Андрей Янев, Красен Бербенков, Петър Савов, на Милка Попова и Радослава Маринова, които ще покажат традициите в рисуваната коприна и в обработката на вълна.

Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" в Балчик през 2016 година ще бъде сцена на шест международни фестивала и на редица други културни събития, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова. Световноизвестни инструменталисти ще привлекат млади таланти в третото издание на "Music campus Balchik" под патронажа на швейцарската асоциация "Култура край границата". Ученици и студенти от музикални училища и академии ще черпят опит и енергия в майсторски класове. За девети път ще вдигне завеса и фестивалът на младите в изкуството "Виа Понтика", каза директорът на "Двореца". Артфорумът "Без граници", хоровият фестивал "Черноморски звуци", пленерът на ученици и преподаватели от училището по стъкларство и дизайн във Валашке Мезиричи, Чехия, са част от международните събития.

ДКИ „КЦ "Двореца" ще се представи на Панаир на замъците в Хунедоара, Румъния, информират още от културния институт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама