Андрей Райчев: Все по-малка е вероятността за избори 2 в 1

23:56, 08 яну 16 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вероятността за избори 2 в 1 през ноември е все по-малка. Това заяви политологът Андрей Райчев в предаване на Радио „Фокус“. Според него сътресенията в ДПС няма да окажат негативно влияние на кабинета, тъй като движението е в позиция. Райчев каза още, че поведението на бившия лидер на ДПС Лютви Местан не крие опасности за България. 

„На пресконференцията си г-н Местан се държа отбранително, а не нападателно, той може би не е очаквал този развой или е очаквал повече хора от ДПС да го последват. Тези, които до момента са обявили, че го следват, с едно изключение – бившия кърджалийски лидер, не са членове на ДПС. По-скоро са част от негова „лична квота“, депутати, доведени от него, тъй като той беше лидер на партията три години. В този смисъл засега Местан няма много ресурси да организира нещо по-сериозно, но ще видим до каква степен това е така и дали ще се появи ресурс от югоизточна посока“, заяви Райчев.

До края на месеца ще стане ясно бъдещето на ДСБ, като заяви категорично, че партията ще излезе в опозиция, но без министрите си. „Партията ще се самоопредели като единствената автентична опозиция у нас”, каза още Райчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама