Московски фонд ще награди патриарх Неофит за изключителни заслуги

22:50, 08 яну 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще получи награда за изключителни заслуги в укрепването на единството на православните народи. Тя ще бъде връчена от Международния обществен фонд „Единство на православните народи”.

От Светия синод на Българската православна църква съобщиха, че патриарх Неофит ще получи отличие и за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото.

Председателят на московския фонд проф. Валерий Алексеев пристига в България на 12 януари, когато ще се срещне лично с главата на православната ни църква. Награждаването ще се състои на 9 март в московския храм „Христос Спасител”.

Президиумът, Попечителският съвет и Комисията на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” са взели единодушно решение премията на Фонда за 2015 година да бъде присъдена на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Тя се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос в укрепването на духовното и културно единство на православните народи, икономическите и политическите връзки между тях и утвърждаването на християнските ценности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама