Почина Светла Бешовишка, дългогодишен диригент на хор "Бодра смяна"

21:46, 08 яну 16 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 5 януари ни напусна Светла Бешовишка, бившият диригент и един от стожерите на световноизвестния хор "Бодра смяна", съобщиха от хора.

Поконението ще се извърши в неделя от 14:00 часа в храма "Свети Седмочисленици".

Светлана Бешовишка е родена на 6 май 1948 г. в Плевен. Завършва Средно музикално училище „Панайот Пипков” в родния си град, след което Държавната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” - София.

През 1971 г. печели конкурс за корепетитор на хор „Борда смяна”, когато диригент на хора е неговият създател Бончо Бочев. Продължава да работи като такава и при неговия наследник – Лиляна Бочева. След смъртта й през 2005 г. поема диригенството на хора и продължава традицията, наложена от Бончо и Лиляна Бочеви, като допринася със своя музикален финес и професионализъм за развитието на детското хорово пеене у нас.

Носител е на първа награда от Националния конкурс за педагози, работещи с деца в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност на Фестивална програма „Приятели на България“.

За поколенията нейни възпитаници, колеги и приятели ще остане спомена за един всеотдаен, скромен, фин човек, с огромна душа и изключителна чувствителност, виртуозен музикант, пианист и педагог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама