Вотът на недоверие, който БСП готви, ще покаже дали ДПС е маската на опозиция

21:28, 08 яну 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП готви вот на недоверие към правителството, съобщи тази вечер в Разград народният представител Георги Свиленски. Той, заедно с депутата Стоян Мирчев бяха днес в Кубрат, Исперих и Разград за срещи с активисти и симпатизанти на партията.

Свиленски заяви, че консултациите за внасянето на вота на недоверие започват в началото на следващата седмица. Темата на вота ще бъде ще бъде обсъдена със всички парламентарни групи, както и с независимите депутати, като спектъра от обсъждания ще бъде здравната, образователната и съдебната система. „Поводи за вот на недоверие има много, поводи това правителство да не заслужава да управлява България – още повече”, коментира Свиленски и добави, че като народни представители трябва да направят така, че максимално бързо да освободят страната от такова вредно и опасно управление. Той допълни, че вотът е най-силният инструмент за изказване на политическа позиция, но по думите му целта е да се мобилизират максимален брой  депутати, за да може самият дебат да бъде на съответното ниво и да има резултат от вота. „Той може да бъде успешен, не само ако бъде свалено правителството, а и ако поне се вслуша в критиките, които ще получи, за да се поправи в следващите месеци”, каза още Свиленски.

Според народния представител Стоян Мирчев този дебат и начина, по който ще гласуват отделните партии ще покаже дали основната опора на ГЕРБ в парламента се нарича техният прикрит партньор ДПС. „Това се показа и се видя  от гласуванията в много ключови моменти, като съдебната реформа, тегленето на 16-милиардния дълг и редица други закони, които без подкрепата на ДПС нямаше как да минат”, коментира той.  Според Мирчев, след поредните сътресения в тази партия един вот на недоверие ще даде възможност да се види дали ще застанат на позицията, която официално твърдят, че са опозиция в парламента или ще продължат с не толкова прикритата помощ за управляващото мнозинство. „Този вот на недоверие ще покаже реално дали ДПС ще продължат да показват различното лице  - маската на опозиция или реално ще станат опозиция”, допълни народният представител.

Според Георги Свиленски, вотът ще помогне и на реформаторите да се идентифицират по отношение на това дали са управляващи или опозиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама