Уикендът в София - джаз за малки музиканти и базар на грамофонни плочи за меломани

21:05, 08 яну 16 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След коледните празници столицата постепенно се връща към обичайния си, забързан ритъм на живот. Ваканцията обаче още не е приключила за най-малките и за част от софийските театри. Ако през почивните дни не успеете да посетите някоя постановка, все пак има много други интересни занимания, които подбрахме за вас.

Тъй като децата още са във ваканция, този уикенд предлага най-голямо разнообразие от занимания именно за тях. Едно от най-приятните е Детско утро „Джазовата ръкавичка“, което очаква малките меломани от 11 до 12:30 часа в "Чайната" на ул. "Георги Бенковски" №11. Герои на сцената ще бъдат всички малки и големи импровизатори, които ще направят дебюта си с микрофон или ще изберат между шумни и по-деликатни перкусии, така че всеки да се забавлява, подчертават организаторите на събитието.

Малките изследователи могат да посетят "Био игри" и да се потопят в загадките на Египет. В първата част на ателието, децата ще търсят „улики“ из музея, с помощта на които ще открият съкровище и ще разкрият мистерията. Във втората част, изследователите ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за древните животински божества на Египет. Всяко дете ще си изработи играчка по темата. Освен да забавлява, ателието насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

След забавлението за децата, следва и малко музика за родителите. Първият базар на грамофонни плочи за новата година ви очаква в магазин Vintage Stereo, където меломаните ще избират между повече от 1000 нови и стари винили.

За сметка на театралните постановки, тази седмица кино „Люмиер“ предлага две интересни прожекции. В събота и неделя може да изберете между италианско-френската продукция „Моята майка“ и един от хитовете на „Киномания“ 2015 - лентата на режисьора Паоло Сорентино „Младост“.

Ако обичате зимните спортове и студът не ви плаши, може да се забавлявате и без да се качвате на Витоша. Двете ледени пързалки в София ще очакват посетители през почивните дни. Едната е на езерото „Ариана“. Съвсем скоро обаче отвори врати и новата пързалка в столицата – част от скоро открития спортен комплекс „Възраждане“ в кв. „Зона Б-5“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама