Свидетелството за съдимост вече може да се плаща с кредитни и дебитни карти

19:27, 08 яну 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таксите за издаване на свидетелство за съдимост и за удостоверяване с апостил (аpostille) на документи за чужбина от днес може да се плащат директно на гише, с кредитни и дебитни карти чрез ПОС терминални устройства, съобщиха от Министерството на правосъдието, цитирани от "Правен свят".

С новата опция, въведена в Централно бюро Съдимост и Апостил на ул. "Аксаков" № 5, се цели улеснение на гражданите за получаване на услугите на едно гише и избягване на допълнителната такса при банковите преводи.

Държавната такса може да се плаща, чрез карти, поддържани от следните платежни системи: MasterCard, Maestro, VISA, VISA electron.

От началото на декември 2015 г. гражданите могат да получават услугата по издаване на електронно свидетелство за съдимост, чрез директно заплащане на държавната такса през сайта на Министерството на правосъдието с дебитна или кредитна карта.

"Това бе първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод. Така гражданите могат по електронен път през интернет чрез електронен подпис да заявят, заплатят и получат електронно свидетелство за съдимост от всяка точка на света, с достъп до интернет", обясниха от правосъдното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама