Мащабна акция в София, 562-ма мигранти са били проверени

17:56, 08 яну 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция, съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В нея са се включили МВР, ДАНС, Агенцията по храните и НАП.

Съставени са 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата. Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи.

Акцията е протекла на два етапа. По време на първия етап са били проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап е имало проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци. Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

Припомняме, че на 5 януари след масов бой между мигранти на "Лъвов мост" трима бяха приети в "Пирогов" със сериозни прорезни рани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама