ДПС вече забрави Местан и поиска повече хора от малцинствата в МВР и администрацията

17:38, 08 яну 16 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза дадоха съвместна пресконференция в Кърджали, на която показаха, че казусът с бившия председател на партията Лютви Местан вече започва да се забравя. Те избраха точно този град за общата си изява, тъй като това остана единствения областен център под управлението на Движението.  

"Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми крепости", започна Четин Казак.

"Няма разцепление в структурите на ДПС в района. Диалогът с нашите избиратели не е нарушен. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация", каза от своя страна областният лидер на ДПС в Кърджали и кмет на града Хасан Азис, съобщава Нова телевизия. 

Мустафа Карадайъ призова всички напуснали Движението да напуснат и Народното събрание. Той допълни, че не се интересува дали някой от отцепниците мисли да прави своя партия. Това било право на всеки, който се занимава с политика.

"Предишният ни председател Лютви Местан вчера е коментирал използвай изрази като „Аз прозрях” и „Аз правих”. Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Стои отворен въпросът кога е прозрял – след изключването му от партията заради неговото поведение или когато беше председател на ДПС. Местан признава, че се е опитал да подмени ДПС и то без дебат в легитимните колективни органи на партията. Партията обаче не се е променила", допълни Карадайъ. 

Рушен Риза добави, че все още има големи проблеми с изучаването на майчин език. Според него хора от малцинствата все още не са допускани в структурите на МВР и отбраната, както и в администрацията. Той уточни, че ДПС ще направи всичко възможно това да се промени. 

Утре в Кърджали Движението ще празнува своя 26-и рожден ден. Очаква се на празненствата да присъстват около 400 души. Сред тях ще има политически репресирани лица, бивши председатели на общински структури, бивши народни представители от Кърджали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама