Бащата на обвинен за пране на пари: Синът ми не е теглил никакви суми

17:30, 08 яну 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Синът ми Стефан Стефанов не е теглил пари от банка. Не знам да е получавал чрез превод или в кеш. Не съм усетил да е разполагал с големи суми, още повече, че всяка седмица се прибираше в Априлци и сме му давали достатъчно средства, с които да се издържа тук, в Пловдив".Това разказа пред репортер на Пловдив Topnovini.bg бащата на единия от тримата млади мъже, привлечени от Окръжна прокуратура Пловдив като обвиняеми за опит за изпиране на пари.

Стефан е студент по химия и физика в Биологичния факултет в Пловдив последна година. Роден е през 1981г. в Априлци. Преди години работи известно време в известно заведение в града под тепетата и с негови приятели решава да отвори заведение. За целта открива фирма и тегли кредит от 10 000 лева. Впоследствие не успява с бизнеса и прехвърля фирмата на други хора, каза родителят.

Съмненията на бащата са, че ако има превод на пари от някакви други лица, то това е направено точно по тази фирмена сметка сина му. Той обаче смята, че Стефан е "вкаран" в схемата, без да знае за какво става въпрос. Самото задържането на 24 - годишния младеж не е станало при опит да изтегли пари пред банка, а след като е бил извикан на разпит в пловдивската полиция, разказа още бащата. 

В съдебната зала започна делото по искането на Окръжна прокуратура-Пловдив за „задържане под стража“ за изпиране на пари към още двама привлечени като обвиняеми-  35-годишния Александър Александров от Павликени и 24-годишния  Анатолий Хумев. Те са обвиняеми за опит за изпиране на пари – престъпление по чл. 253 ал. 5 от Наказателния кодекс. Тримата мъже са били задържани на 5 януари 2016 г. в гр. Пловдив във връзка с мащабната специализирана операция на Прокуратурата, ДАНС и Полицията, за която вече Пловдив Topnovini.bg писа.

Адвокатите и на тримата поискаха час време да се запознаят с материалите по делото. Те настояха също документ по делото да бъде преведен на български език. Става въпрос за банково извлечение от чужда банка.

Разбра се още, че по сметка на фирмата на Александров са преведени в банка в България 400 000 евро, които той не е изтеглил. 

Спрямо други три лица Окръжна прокуратура-Пловдив е взела мярка за неотклонение „парична гаранция“ от по 3 000 лева за всеки един от тях.

От събраните до момента доказателства по делото е установено, че техните действия са били свързани само с регистрирането на дружества, след което са упълномощавали останалите обвиняеми с правата по извършването на сделки и финансови операции на фирмите. 

Очаква се окръжният съд да излезе с решение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама