Приключи проектът за реконструкция на ВиК мрежата в Търговище

16:57, 08 яну 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът за реконструкция на ВиК мрежата в Търговище приключи. Вече има акт 16. Остават някои довършителни работи и оформяне  на документацията по проекта, това обяви кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Заедно с него на пресконференция бяха секретарят Христалина Халачева, главният  арх. Дарина Димитрова и гл. инж. Димо Димов. Те двамата са временно изпълняващи длъжността до провеждане на конкурс.

Арх. Димитрова обясни, че е архитект с повече от 10-години проектантски стаж. Проектирала е жилищни сгради, преустройства, реконструкции. Завършила е УАСГ през 2002 г. С  курсове в чужбина, един от които е специализация в Страсбург, със стаж по археологически обекти, с проекти - сред които е базилика №3 на Мисионис. Владее английски и френски език. Родом е от Търговище и не са й чужди проблемите на града. Арх. Димитрова е с намерение да се справи с архитектурните ни проблеми. Смята, че градът ни има нужда от промяна. Отворена е към мнението на колеги и граждани.

Главният инж. Димо Димов е специалист с много голям стаж в общинската администрация. Човек, който внася спокойствие и уравновесеност в работата, на когото също много се разчита, тъй като е добре запознат с инфраструктурата на Търговище и общината.

Зимното почистване бе друга тема на първата пресконференция на кмета. За следващата година е идеята всички снегопочистващи машини да бъдат снабдени с джи пи ес. Ръководството има желание да промени част от изискванията на обществената поръчка догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама