Клуб „Традиция” отбелязва 25-годишнината си

16:04, 08 яну 16 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб „Традиция” – Шумен отбелязва 25 години от създаването си. За отпразнуване на годишнината от клуба са подготвили програма, която включва мероприятия в 3 отделни дни.

Първите прояви са на 10 януари. От 11:00 до 11:30 ч. дефиле на униформената дружина под строй ще премине по бул. „Славянски”. След това ще бъде поднасен на венец на Паметника на загиналите във войните на площад „Кристал”.

Членовете на клуба ще се качат и до Шуменската крепост, където в 12.45 ч. ше бъде произведен салют пред входа на крепостта. Там ще се направи и снимка за календара за 2016 год.. Ще бъде издигнат и на национален трибагреник на пилона на кулата.

В ритуалите на 10 януари участие са потвърдили колегите от клон Велики Преслав и Комитет „Възраждане” Търговище.

Вторият етап от тържественото отбелязване на 25-годишнината продължава на 19 февруари пред паметника на В. Левски в Шумен, и на 3 март в ДКТ „В. Друмев”.

Регионалният клуб „Традиция” в Шумен е учреден в началото на 1998 год. В него членуват над четиридесет колекционери, реставратори и почитатели на историческите хладни, огнестрелни оръжия.

Членовете са с официална клубна униформа , пресъздаваща близо половинвековната национална четническа традиция – от Първата българска легия (1862 год.) до Илинденско-Преображенското въстание (1903 год.). Клубните членове разполагат с униформи от различни епохи - средновековни - Първо българско царство , средновековни - Второ българско царство , хайдушки , опълченски , български армейски , руски армейски , турски армейски (от 18 и 19 век), и др. Огнестрелното ни въоръжение (пушки и револвери) е автентично и годно да възпроизвежда изстрели с халосни боеприпаси за културни цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама