„Биволъ“: Убитият Веселин Стоименов е бил закрилян от двама областни управители

15:34, 08 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Късно снощи в София беше разстрелян бизнесменът Веселин Стоименов – Веско Дебелия. Той добива популярност като ликвидаторът на групировката ВИС-2. Бизнес интересите на Стоименов се разпространяват в много сфери, като основно той действа по Черноморието.

По данни на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Веско Дебелия е бил покровителстван от двама различни областни управители на Бургас - Павел Маринов и Вълчо Чолаков. Причината - дейността на една от фирмите на Стоименов – „Венис Марина“, в резерват „Ропотамо“.

През 2013 г. от „Биволъ“ разкриха незаконно строителство в резервата, извършено точно от тази компания. Строежът е бил спрян, а впоследствие екоминистерството прекратило договора на фирмата за разходка с лодка по долното течение на река Ропотамо.

Въпреки това, хората на Стоименов продължили да возят хора и през следващите две години. Те си позволиха това, след като се позоваваха на гражданско дело заведено срещу МОСВ, което не е приключило.

Всички административни дела заведени от фирмата бяха загубени от нея, включително и във ВАС. РИОСВ два пъти поиска съдействие от двама различни областни управители – Павел Маринов и Вълчо Чолаков, за да бъдат изведени принудително лодките от държавния резерват, но два пъти получи отказ.

Повече за близките отношения на Стоименов с различни политици, какъв бизнес точно е развивал и до колко е бил легален може да прочетете в разследването на „Биволъ“ ТУК.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама