Дражев пак напира да строи спортния комплекс в „Славейков”, протяга ръка и към други съоръжения

15:30, 08 яну 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният спортен деятел и общественик Ивайло Дражев се оказа изключително упорит в стремежа си да "прилапа" строителството на спортния комплекс в „Славейков”. След като на 16 декември експрезидентът на футболен клуб „Черноморец” разпрати писмо до всички бургаски медии с инвестиционно намерение към новото спортно съоръжение, днес го направи отново. Този път Дражев предлага пълна разбивка на ремонтните дейности, като твърди, че те ще излязат около 440 хил. лева. Освен това, той обещава да възстанови собствеността върху „Черноморец”, както и да поеме разходите по неговия ремонт.

„По отношение на спортен к-с „Черноморец” сме готови в рамките на 6-месечен период и след упълномощаване, да предприемем всички правни и фактически действия по възстановяване на собствеността на Община Бургас, финансирайки висящите изпълнителни производства и в рамките на 24 месеца да реконструираме изцяло спортния комплекс, в това число възстановяване на трибуни, терени, зали и съпътстваща инфраструктура с инвестиция в размер на минимум 3 милиона лева”, пише в писмото си Дражев.

От документите става ясно още, че скандалният президент на „Черноморец” се гласи да ремонтира и две други големи спортни съоръжения в града – спортна зала „Младост” и „Бойчо Брънзов”. Според финансовите разчети сумата по двата ремонта ще надвиши 2 млн. лева. Дейностите ще бъдат извършени за срок от година и осем месеца.

Зад предложението на видния общественик стои консорциум от няколко фирми: „ХК Черноморец БС” ЕАД, „Интрейд инжениринг” АД, ПФК „Нефтохимик” АД, ПФК “Черноморец 1919” ЕАД,  ПСФК “Черноморец Бургас”АД, „Благоустройствени строежи” АД, „Интрейд спорт” ООД.

Припомняме, че преди няколко месеца скандалният бивш президент на футболен клуб "Черноморец" беше предсрочно освободен от затвора, където излежаваше присъда от 7 години за причинена смърт на пътя.

Дражев беше президент на ФК "Черноморец" в периода 2000-2005 година. През това време той беше и концесионер на стадион "Черноморец". Бизнесменът водеше дълги съдебни спорове срещу отнемането на концесията му през 2005 година.

На последната за 2015 г. сесия местните парламентаристи решиха да дадат „зелена светлина“ за тегленето на многомилионния кредит за строежа на спортния комплекс в „Славейков“. Общият бюджет на проекта възлиза на 13 милиона лева с ДДС, от които до 90 % (или сумата  от 11 700 000 лв.) ще бъде осигурена със заем по линия на финансовия инструмент "Джесика", а разликата от 10 % (до 1 300 000 лв.) ще бъде финансирана от Община Бургас. Срокът за усвояване на кредита е до 31 юли 2017 година, като ще бъде погасяван 10 години напред. Тогава инвестиционното предложение на Ивайло Дражев изобщо не бе дебатирано.

Два дни по-рано в сградата на Община Бургас пък бяха отворени офертните предложения за строителството на спортния комплекс. За апетитната поръчка се борят: Консорциум „Планекс Дизайн”, „Среги” ООД, Консорциум „Спортен комплекс Бургас 2015”, Обединение „Бургас спорт” и „Щрабаг – спортен комплекс”.

Подробности за финансовите разчети на предложените от Ивайло Дражев оферти може да видите в прикачените файлове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама