Спас Русев вече може да купи „Виваком“

14:41, 08 яну 16 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Спас Русев вече може официално да придобие най-големия български телеком „Виваком“. Това стана ясно, след като днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката.

Решението на КЗК е взето още на 22 декември, но се разпространява едва днес. С него се дава позволение "Вива телеком Люксембург" да придобие контрол върху "ИнтерВ инвестмънт", което е собственик на телекомуникационната компания.

По този начин дружеството придобива и "НУРТС България", "НУРТС Диджитъл" и "БТК Нет", които са дъщерни дружества на "Виваком". "НУРТС Диджитъл" е мултиплекс, който излъчва цифрово ефирните телевизионни канали канали. Всички компании „НУРТС“ пък бяха собственост на Цветан Василев, но след фалита на КТБ той ги загуби.

Фирмата-купувач на "Виваком" е собственост на бизнесмена Спас Русев. На 19 ноември миналата година той спечели търга за българския телеком, като плати за него 330 млн. евро.

От решението на КЗК става ясно, че не е необходимо да се иска разрешение от Европейския антимонополен регулатор за приключване на сделката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама