Оставиха в ареста опасен редицидивист, ограбил заложна къща във Варна

14:22, 08 яну 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
41-годишният С.И. ще остане за постоянно в ареста, след като Варненският районен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” за кражба от заложна къща, извършена в условията на опасен рецидив.

На 2 януари мъжът влязъл в заложна къща в района на Колхозния пазар и докато служителят е оглеждал предлагани за продажба вещи успял да вземе портативен плейстейшън. По записите от охранителните камери обаче по-късно крадецът е бил разпознат.

С. И. е многократно осъждан за умишлени престъпления и са му били налагани наказания „лишаване от свобода“, които е търпял ефективно. През месец април 2015 г. той е бил освободен от затвора след изтърпяване на поредното си наказание. От събраните доказателства по делото съдът прецени, че e налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие е реална.

Определението на Районния съд по мярката за неотклонение може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Варненския окръжен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама