Dolce&Gabbana пусна специална колекция за жените от Близкия изток

14:13, 08 яну 16 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестното модно дуо Доменико Долче и Стефaно Габана създадоха специална колекция, предназначена за жените от Близкия изток.

Преди дни луксозната марка представи пролетната си колекцияза мюсолманки от 14 модела, наречена „Хиджаб и абая“. В първата по рода си арабска колекция модната къща включва микс от класически дълги облекла в по-нестандартни нюанси от селекцията пролет-лято 2016 г. Цветовата палитра е в неутрално бежово и черно, акцент е дантелата в черно и бяло, както и флоралните и лимонови принтове, които са запазена марка на Dolce&Gabbana. Предложенията на хиджаб (покривалото за глава) е основно в традиционните черни тонове, но съчетан с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно в линия слънчеви очила.

Dolce&Gabbana е една от модни марки, които напоследък се стремят да увеличат присъствието си в Близкия изток. Тактиката е изпитана от марки като Оскар де ла Рента, DKNY, Томи Хилфигер и h&m, които около свещения за мюсюлманите месец Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод.

Модните критици се изказаха ласково за този ход на италианското дуо. Моделите ще бъдат пуснати този месец в бутиците на марката в Близкия изток, Париж и Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама