Небрежно боравене с огън най-често причинява пожари в Плевенско

13:44, 08 яну 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец декември 2015 г. районните служби за пожарна безопасност и защита на населението към РДПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 78 произшествия, срещу 107 за същия период на 2014 г., съобщават в отчета си за последния месец на миналата година огнеборците.

37 са пожарите с материални загуби, а 14 аварийно-спасителните дейности, помощни операции и дежурства. За този период няма лъжливи повиквания.

При пожарите няма пострадали и загинали граждани.

Огнеборците отчитат, че анализът на възникналите през месец декември 2015 г. произшествия води до изводи, че в сравнение със същия период на 2014 г., общият брой на произшествията е намалял, най-много те се случват в отраслъл транспорт и най-често пожарите са причинени от небрежност при боравене с открит огън.

През месец декември 2015 г., от служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол (ДПК) и превантивен контрол (ПК) при РДПБЗН-Плевен са извършени 303 проверки (комплексни, контролни, тематични, по изпълнение на предписани мероприятия, съвместно с други ведомства и други служби на МВР, както и по сигнали и предложения), за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при проектиране, строителство и експлоатация на обекти.

Проверявани са и 7 обекта по искания на заинтересовани физически и юридически лица, за издаване на сертификати и становища за съответствие на инвестиционните проекти с изискванията за пожарна безопасност и във връзка с въвеждането в експлоатация на строежите.

Изготвени са 7 протоколи от комплексни проверки и писмени разпореждания за изпълнение на правилата за пожарна безопасност на държавни органи, организации, юридически лица и граждани и 39 констативни протоколи. Връчили 3 акта за установяване на административни нарушения.

За този период са издадени и 14 становища за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност на инвестиционни проекти и във връзка с въвеждането в експлоатация на строеж. Извършени са 32 проверки (на обекти по чл. 35 и 36 от Закона за защита при бедствия; на запаси от индивидуални средства за защита; на колективните средства за защита; по изпълнение на предписани мероприятия; по сигнали и предложения; като участия в междуведомствени комисии, назначени със заповеди на областния управител и кметове на общини) за спазване на изискванията за устройственото планиране на територията и на инженерно-техническите правила за инвестиционно проектиране, изграждане и експлоатация на строежите и по спазване на изискванията на Закона за защита при бедствия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама