Унгарският премиер иска България в Шенген

13:30, 08 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България да бъде приета в Шенген и Европейският съюз (ЕС) да установи нова защитна линия по северната граница на Гърция, предложи унгарският премиер Виктор Орбан, предаде БТА, цитиран от Ройтерс.

Според него споразумението с Турция няма да е достатъчно, за да спре стотиците хиляди мигранти, които прииждат в Европа.

По думите му Македония трябва да получи финансова подкрепа и друга помощ, за да може да засили защитата си. За справяне с бежанците Унгария построи огради по южните си граници, припомня Ройтерс.

От днес сирийците, които влизат в Турция през въздушните и морските граници, ще трябва да получават виза. На сухопътната граница продължава политиката на отворените врати, каза говорителят на турското министерство Танжу Биглич.

Въвеждането на визи е свързано с необходимостта от мерки срещу нелегалните мигранти, подчерта той. С новия визов режим ще се наблюдава по-внимателно потока сирийци, които идват от страни като Египет или Либия, пишат турските медии.

През 2009 г. визовият режим беше отменен от Турция и Сирия. От началото на кризата и войната в Сирия повече от 2 млн. сирийци намериха подслон в Турция, като около 250 хил. от тях живеят в специално изградени бежански лагери. Останалите мигранти са в граничните райони и в големите градове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама