Четирите нови снегорина разчистват вече Градската градина в Плевен

13:24, 08 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Паркстрой" вече работи с четирите нови верижни снегорина, които получи безвъзмездно от Община Плевен, съобщиха от местната администрация днес.

Днес с тях се разширява периметъра на разчистване на алеите в Градската градина, като се стига до асфалт. Там ще се изчистят от снега и леда и двата детски сектора - информират от фирмата. Осигурено е и преминаването на площада. Започнала е работа и в парк "Десети декември". С помощта на новата техника алеите се изчистват по цялата им дължина - от бордюр до бордюр.

Работнички на общинската фирма разбиват заледените участъци на улица "Васил Левски", като изчистват леда по пешеходната зона до настилка, уточняват още оттам, като припомнят, че ангажиментът на "Паркстрой" е за района от центъра до площад "Свобода".

Живите плетове пред Медицинския университет в Плевен, училище "Васил Левски" и ул. "Мануш войвода" също са изчистени от натрупалия снят и леда. Чистят се и пейки и съоръжения пред университета, както и по велоалеята - от Моста до бензиностанцията на "Генимекс".

"Паркстрой" ежедневно обезопасява и отстранява и падналите дървета и клони в Плевен. Последното, пострадало от леда и пречупено, дърво е на ул. "Сан Стефано" - 70. Сигнали се подават в Община Плевен и на телефон 112.

"Щетите от обледяването на дървесната и храстова растителност в града не са тревожни", коментират специалисти, имайки предвид, че в Плевен дърветата са хиляди, а храстите - десетки хиляди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама