Илиян Василев: Избори, за да се разгради моделът #КОЙ

13:16, 08 яну 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още няколко пресконференции и разкрития и ще стане ясно, че избори трябва да има не за друго, а защото трябва да се разгради модела Кой? На ход е президентът - Парламентът е блокиран. Борисов не смее, той е част от Кой? Това публикува в профила си във Фейсбук днес бившият посланик в Москва и енергиен експерт Илиян Василев. Според него животът на Местан действително е в смъртна опасност, банкерът Цветан Василев също трябвало да проговори.

Той е постнал и свой анализ от четвъртък по повод пресконференцията на Лютви Местан, озаглавен „От НСО и свалянето на охраната Местан може и трябва да започне разплитането на модела #КОЙ“.

"Преценката" да се свали охрана и то в момент на рязко изостряне на опасността за живота на Лютви Местан, а той е все още лидер на Парламентарна група - именно в контекста на нещата които той знае и опасността, която негови публични разкрития за ключови фигури е не само грешна преценка, това може да се окаже съучастие или част от план в опит за убийство!“, пише Василев.

То прогнозира, че парламентът няма да създаде комисия по случая , тъй като е под пълния контрол на #КОЙ. Затова смята, че президентът, като отговорен за структурата на НСО трябва да създаде такава комисия и да получи отговорите и да разплете чорапа.

„Още от сега мога да ви кажа - не само ще падат глави, но от Местан и неговите разкрития може да бъде силно стимулиран процеса на разпад на империята на #КОЙ? Не спирайте да питате и не се задоволявайте само с оставката на шефа на НСО, която е неизбежна за да се потули скандала. Той не е човека - никога не би се решил на собствена глава на подобно действие. Лесно ще го свържете с Пеевски, въпросът е, че Корпулентният не може да нареди пряко“, смята още ексдипломатът.

Допълва: „Почти съм сигурен кой е, но не е моя работа да гадая - трябва да се разплете мрежата на влияние на Кой? Тази която фалира банка, която заграби ключови активи, която блокира реформите, която печели проекти без конкуренция с евросредства, която сваля шефове на партии, която се опитва да подмени евроатлантическата ни ориентация. Помнете от Местан може и трябва да започне разплитането на чорапа“.

Василев прогнозира, че маските ще падат и понеже промяната не може да стане в този парламент изборите са „просто задължителни“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама