Откриха отпечатъци на Салах Абдеслам по експлозивите на парижките атентатори

13:12, 08 яну 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отпечатъци на Салах Абдеслам, който властите във Франция и Белгия продължават да издирват, са открити по коланите с експлозиви, използвани от парижките атентатори на фаталния 13 ноември в Париж. Това съобщи френската прокуратура, цитирана от „Льо Паризиен“.

При обиски в апартаменти, извършени на 10 декември в брюкселския квартал „Схарбек“, са открити взривни материали. Апартаментът е бил нает под фалшива самоличност, за която се предполага, че е използвана от един от задържаните след атентатите. Според разследващите това доказва, че белгийската столица Брюксел е била бала на терористите от Париж.

Предупреждение за атентат в Белгия на 15 януари

Междувременно от белгийската федерална прокуратура предупредиха за възможност от терористични нападения в страната. "Има риск от атентат в Белгия на 15 януари", обяви пред белгийски медии федералният прокурор на страната Фредерик ван Льов. Опасността съществува защото на тази дата се навършва една година, откакто полицията разби терористична клетка в белгийския град Вервие. Белгийската полиция е подготвена за такъв случай, потвърди Ван Льов пред медии в сраната.

Припомняме, че на 15 януари 2015 г., осем дни след нападението срещу списание "Шарли ебдо" в Париж, белгийските власти разбиха организирана престъпна група в източния град Вервие. При операцията загинаха трима терористи, планирали нападения срещу полицейски управления, както и срещу патрулиращи по улиците полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама