"Д-р Крумов" и "кап. Лозанов" измъкнаха пари и злато от възрастна русенка

13:00, 08 яну 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден случай на телефонна измама на възрастна русенка, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

За него е подала сигнал 58-годишна русенка. Около 18 ч. на 6 януари, прибирайки се в дома си тя установила, че 89-годишната й майка е била измамена.

Малко по-рано на Йордановден на домашния им телефон позвънил непознат мъж, който се представил като "капитан Лозанов от МВР". При проведения разговор с възрастната жена той установява че тя има дъщеря. Тогава се възползвал от случая и й заявил, че дъщеря й е пострадала по време на работа от токов удар. Според разказа му тя е с 45% изгаряния, счупен таз и с опасност за живота. При "инцидента" имало и други пострадали, както и смъртен случай.

Междувременно "капитан Лозанов" поискал адрес и други данни от възрастната жена. След като тя му продиктувала точният адрес и му обяснила начина на влизане във входа, "капитан Лозанов" чрез "централа" я свързал с лекуващия лекар "д-р Крумов". Същият я убедил, че дъщеря й е в много тежко състояние и в момента я подготвят за транспортиране с хеликоптер за "Пирогов", за което обаче били необходими спешно средства.

Възрастната жена обяснила, че няма пари, на което "д-р Крумов" отговорил, че взимат и злато. Все пак тя успяла да събере известна сума, която съобщила на "доктора", който продължавал да я задържа на телефона. Много скоро след това на вратата се позвънило и пред нея се явил мъж на видима възраст 30-40 г., среден на ръст, с тъмни дрехи и тъмна шапка. Той преброил парите и веднага си тръгнал.

"Д-р Крумов", продължавайки разговора, държейки на телефона възрастната жена, й обяснил, че парите не стигат и я свързал с "дъщеря й", която с ревящ глас обяснила, да търси в чекмеджета и злата които държала за внуците си. Така възрастната жена била склонена да събере още пари и парче от масивен златен ланец.

Много скоро след това същият мъж, който взел парите се появил отново и взел всичко останало, което събрала подведената старица.

Нанесените имуществени вреди са общо 600 щатски долари, 800 лева и 12,9 грама злато. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама