Масова чистка на митничари в Свиленград от днес

12:40, 08 яну 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масово уволняват митничари в Свиленград от днес, научи Topnovini.bg. От Агенция "Митници" нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Връчването на документите, с които се освобождават от работа е започнало тази сутрин. Затова работещите са знаели още вчера. Според запознати има митничари, които излизат в отпуска, има и такива, които са в болнични.

Информирани казват, че 50 души ще останат без работа. Това според наши източници, са хората, които бяха набелязани за уволнение със списък, за който се говореше още по време на изборите. Тогава началника на митница Свиленград Юлиян Мирков категорично отричаше да има такъв списък.

Междувременно от агенция "Митници" официално съобщиха, че пункт Капитан Андреево и жп гара минават на подчинение на Бургас. Към Пловдив преминава бюрото в Хасково. Така прогнозата на Topnovini.bg, която направихме през октомври се сбъдна.

Независимият общински съветник в Свиленград Живко Желев съобщи, че до този момент в подписката, която върви против решението на правителството за закриване на митницата е подкрепена от близо 300 души. По думите му блокирането на границата ще бъде на 26 януари, когато е официалният празник на митницата.

В Свиленград упорито се говори, че митницата с 95 годишна история се закрива, защото местните избори не били спечелени от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама