Гръцката полиция продължава с арестите на българи, превозващи нелегални мигранти

12:19, 08 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на полицейските управления в Ксанти и Александруполис разкриха три нови случаи на трафик на нелегални имигранти, извършен с микробуси и камион с български регистрационни номера, съобщава GRReporter.info.

В рамките на три полицейски акции на автомагистрала „Егнатия” в участъка между Комотини и Ксанти и на второстепенния път, свързващ двата града са били заловени трима трафиканти – 34-годишен грък, 39-годишен сириец и 52-годишен българин. Общият брой на превозваните от тях нелегални имигранти е бил 115 души, 104 от които са сирийци и 11 – граждани на Ирак.

В ранните часове вчера на автомагистрала „Егнатия” в района на Александруполис, полицаи от Специализирания отдел за борба за нелегалната имиграция направили сигнал на 34-годишния грък, който управлявал микробус с българска регистрация да спре. Той не спазил нареждането и продължил да се движи, а полицаите го последвали.

В района край село Иасмос той спрял микробуса и се опитал да избяга пеш, но бил спрян и арестуван от силите на реда. По време на проверката на микробуса във вътрешността му били открити 22 нелегални имигранти.

Малко след това полицаи от подразделението на Гранична полиция в село Котили арестували 39-годишния сириец. Те спрели микробуса с българска регистрация, който се движел от Комотини в посока Ксанти по автомагистрала „Егнатия” за проверка и открили в него 34 нелегални имигранти.

В третия случай полицаи от полицейското управление в село Генисеа арестували 52-годишния български гражданин, тъй като в микробуса, който той управлявал по пътя Комотини – Ксанти били открити 59 нелегални имигранти.

Трите автомобили, както и мобилните телефони на трафикантите са били конфискувани. Арестуваните са дали показания пред съответните районни прокуратури. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама