ВМРО и част от Реформаторите преподписват за клубове в Русе

12:12, 08 яну 16 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири заявки за наемане на имоти - частна общинска собственост като клубове са постъпили в Община Русе. Те са от "ВМРО - Българско национално движение", "Демократи за силна България", "Съюз на демократичните сили" и ПП "Движение България на гражданите".

В тази връзка от местната администрация припомнят, че отдаване под наем на помещения частна общинска собственост (ЧОС) за нуждите на общинските ръководства на политическите партии, отговарящи на условията, установени в Закона за общинската собственост (ЗОС), в Закона за политическите парии (ЗПП) и в Наредба № 1, на Общински съвет – Русе, за общинската собственост, се извършва от кмета на общината без търг или конкурс след решение на Общински съвет – Русе.

Предоставените помещения на политическите партии не могат да се преотдават под наем и да се преотстъпват за ползване. Наетите помещения могат да се ползват съвместно по договор с трети лица само за цели, пряко свързани с дейността на партията.

От ВМРО са подали заявление всъщност за настоящите помещения, които ползват на улица "Пирот" 5, срещу заплащане на месечна наемна цена в размер на 89,64 лв. с включен ДДС.

Това важи и за ДСБ, които са заявили настоящия си офис на ул. „Княжеска“ № 15 срещу месечна наемна цена 112,71 лв. с включен ДДС.

От СДС също са заявили настощия си клуб на ул. „Цар Асен“ № 26 с месечна наемна цена 112,71 лв. с включен ДДС.

От ПП ДБГ са поискали помещение на ул. „Плиска“ № 89, бл. „Ахелой“, вх. 2 с месечна наемна цена 25,33 лв. с включен ДДС.

Докладната, внесена от администрацията на кмета Пламен Стоилов предстои да се разгледа на заседанието на Общински съвет - Русе през този месец. Отбелязано е, че предложенията са съобразени с постигнатите резултати от тези партии на последните парламентарни избори, като наемите ще са със срок до края на мандата на действащото 43-то Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама