Пет блока в Бургас спечелиха безплатно благоустрояване на околното пространство

11:50, 08 яну 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пространството около пет блока в Бургас ще бъде благоустроено напълно безплатно, съобщиха от Общината. Това са панелките с номера 57, 32, 7 и 20 в к-с "Изгрев" и бл. 40 в к-с "Зорница". Те са сред първите сгради в града, подали документи за саниране. Още при стартирането на Националната програма за безплатното саниране кметът Димитър Николов пое ангажимент да благоустрои околните пространства на първите 10 блока, които най-бързо и качествено подготвят необходимите документи.

Така жителите на отличените 5 стари панелни блока ще се сдобият с обновени паркинги, озеленяване, паркова мебел, тротоари или детска площадка. Това зависи от географията на съответния терен и нуждите на хората, така че Община Бургас изработва индивидуални проекти за всеки от петте блока.

През новата година ще продължи програмата за обновяване и увеличаване на паркоместата в комплексите "Зорница" и "Изгрев". Спортна зала "Бойчо Брънзов", например, е едно от местата, където това трябва да се случи. И тази година акцент в работата на Общината ще са тротоарите, за да се подобрят възможностите за придвижване пеш.

През 2016 г. трябва да продължи и строителството на многофункционална спортна зала "Арена Бургас", също на територията на к-с "Изгрев".

Бюджет 2016 бе представен вчера на хората от ТД "Изгрев" от зам.-кмета Красимир Стойчев, териториалния директор Пенка Паспалева, гл. инженер на Общината Веселина Цакова, зам.-управителя на "Бургасбус" Любомир Атанасов. Присъстваха още общинските съветници Красимира Маркович и Петя Кънева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама