Създателят на част от русенските легенди става почетен гражданин на Русе

11:39, 08 яну 16 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет – Русе е получена номинация от инициативен комитет, състоящ се от ръководството на клуб „Юнак-Локомотив“, за удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе” именития русенски треньор по борба Георги Ачев за неговите значими постижения в областта на спортния живот на Община Русе.

Това става ясно от докладна, която предстои да се разгледа от местния парламент на заседанието му този месец по предложение на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Номинацията е още от края на миналата година и вече е обсъдена и одобрена от Председателския съвет.

Заслугите на Георги Ачев за развитието на спортния живот в Русе са подробно описани в номинацията за удостояването му със званието “Почетен гражданин на град Русе”. Той е дългогодишен преподавател и един от основателите на Спортното училище в град Русе.

Ачев е първият треньор на многократния световен и европейски шампион, златен олимпийски медалист от игрите в Атланта през 1996 г. и настоящ президент на БФБорба Валентин Йорданов. Сред неговите възпитаници са още Рахмет Сукра и Валентин Гецов – медалисти от олимпийските игри, Валентин Савов – носител на отличия от европейски първенства, Валентин Ангелов, Фейзула Алиев, Драгомир Вутков, Венелин Крушков, Максим Петров и др.

Георги Ачев е консултирал редица национални отбори, заслужил треньор е, който се радва на огромно уважение както в България, така и в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама