Започна раздаването на хранителни помощи в Сливенска област

10:53, 08 яну 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Сливенска област започна раздаването на храни от мащабната програма за подпомагане на социално слаби лица.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта места, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Първият транш ще продължи до 28 януари. За целта са открити три пункта за Сливен. Те са на  ул.”Георги Икономов” 2, в кв.”Даме Груев”, бл.28 /за кв.”Надежда”/ и в кв.”Речица”-  в кметската администрация, който ще работи от 18 до 22 януари.

В Община Твърдица разпределянето на продуктите ще бъде извършено от днес до 22 януари, във временен пункт на ул.”Заводска„ 17 – в Медицинския център.

В Община Нова Загора помощите ще се получават до 22 януари в два временни пункта – Младежкия дом, ет.1 и  в кв.”Шести” ул.”Освобождение”№1.

В Община Котел началото на кампанията е от 13 януари и ще продължи до  27 януари.-  в пункт на ул. ”Св.св.Кирил и Методий” №7 А.

По предварително изготвени списъци ще бъдат раздавани 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети,1 кг конфитюр и 1,6 кг компот.

Право на помощ имат лица получавали помощ за отопление през сезон 2014/ 2015г, лица и семейства инцидентно пострадали от бедствия и аварии, при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама