По искане на Районна прокуратура - Павликени съдът задържа опасен рецидивист

10:54, 08 яну 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Павликени и взе мярка задържане под стража по отношение на Дойчин Ю. за извършена кражба при условията на опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура във Велико Търново.

Мъжът е привлечен като обвиняем от прокуратурата за това, че на 25. 10. 2015 г. от помещение на къща в село Дъскот, противозаконно е отнел от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужда движима вещ - моторен трион „Щил-23” на неустановена стойност.

Повдигнато обвинение е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години и представлява случай на квалифицирана кражба на чуждо имущество, извършена при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан 18 пъти за кражби извършени за периода от 1999 - 2014 год. и един път за грабеж извършен през 2009 г. Последните му 10 присъди са ефективни. Бил е освободен от затвора на 10. 09. 2015 год. и само след месец на 25. 10. 2015 г. извършва поредната кражба.

Съдът прие за основателни исканията на прокуратура, че има реална опасност мъжът да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взе мярка „задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама