Веселин Стоименов е убит с "Макаров" със заглушител

10:14, 08 яну 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пистолет "Макаров" със заглушител е използван за убийството на 53-годишния Веселин Стоименов, съобщи БНР, като се позова на свои източници от МВР. Бизнесменът, който се счита за ликвидатор на ВИС-2, беше застрелян снощи със седем куршума в София близо до комплекс „Макси”.

Тялото му е открито от жена, която живее близо до дома му, като сигналът е подаден към 20:20 часа. Братът на Стоименов е пристигнал на местопрестъплението малко по-късно, за да установи самоличността му.

Открито в "Студентски град" опожарено БМВ е автомобилът, с който те са избягали, смятат от полицията. Предполага се, че нападателите са били трима. 

Версията, по която работят разследващите, е, че един от нападателите е стрелял, докато вторият го е прикривал, а третият ги е чакал  наблизо в колата.

Не са чути изстрели, а само слаба пукотевица, по разкази на свидетели. Затова се предполага, че оръжието е било със заглушител.

Вероятно убийството е заради нарушени финансови или икономически интереси. Това е версията, по която работи МВР. Стоименов е отговарял за заседанията на ВИС-2 по Черноморието в миналото, а след убийството на Георги Илиев е управлявал имотите на групировката там. Според правосъдния министър Екатерина Захариева убийството е поръчково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама