Екатерина Захариева: Президентът не е знаел за свалената охрана на Местан

09:13, 08 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев не е бил уведомяван и не е негова работа да се меси в мениджмънта на НСО, обяви правосъдният министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на бТВ по повод свалянето на охраната на бившия председател на ДПС Лютви Местан. 

Държавният глава никога не е знаел кой се охранява и на кого се сваля охраната, тъй като с това се занимават институциите, ангажирани в междуведомствената комисия, допълни тя. Захариева беше началник на кабинета на Плевнелиев. 

Пак пред бТВ бившият служител на НСО полк. Николай Марков коментира, че заповедта е подписана от премиера Бойко Борисов, но процедурата предвижда да бъде уведомен държавният глава. 

Захариева коментира и заемането на поста на правосъден министър след оставката на Христо Иванов. Тя заяви, че няма да вади „томахавки”, като всеки спор или различие трябва да се решават в открит диалог.

Убийството на Веселин Стоименов през изминалата нощ е поръчково, каза  по повод разстрела на предприемача правосъдният министър. По нейните думи и едно поръчково убийство да има, това трябва да ни притеснява.

53-годишният мъж е убит близо до комплекс „Макси”. Стоименов е свързан с ВИС-2.  По неофициална информация той е извършил ликвидацията на ВИС-2.

Захариева очаква бърза работа на разследващите. Според нея престъпленията, извършени от професионалисти, са трудно разкриваеми, затова и част от съдебната реформа е преквалификация на разследващите органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама