Борисов наредил да свалят охраната на Местан, каза бивш служител на НСО

07:53, 08 яну 16 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заповед на охраната да спрат охранителната си дейност върху дадено лице може да издаде само началникът на НСО. Това каза бившият служител на НСО полк. Николай Марков в сутрешния блок на бТВ по повод свалената охрана на бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Той уточни, че заповедта задължително се съгласува с президента Росен Плевнелиев и с министър-председателя Бойко Борисов. В случая решението за свалянето на охраната го е взел Борисов, а Плевнелиев само е знаел, че това ще се случи, каза полк. Марков. Според него НСО е изпълнила заповед.

Никой не може да обясни защо 2 г.  Местан е пазен с най-силната охрана с парите на българските данъкоплатци, отсече той и допълни, че става въпрос за много милиони левове.

Според полк. Марков НСО е постъпила некоректно, поставяйки Местан на стрес тест. По неговите думи Местан трябва да разбере, че ако неговият живот е бил застрашен, отдавна нямало да бъде сред живите.

Припомняме, че след като напусна председателския пост, Местан потърси закрила от турското посолство. Шефът на НСО отказа да коментира решенията кой да бъде охраняван, защото те представляват класифицирана информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама