Лукас Маскиано отново на пловдивска сцена с горещо фламенко и танго

07:29, 08 яну 16 / Култура 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти Лукас Маскиано днес отново ще зарадва пловдивските си фенове. Горещата аржентино-испанска вечер Flamenco&Tango със специалното участие на Божидар Стоичков - кахон, започва в 22 часа в пловдивския клуб "Библиотеката".

Маскиано е артист с невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977 г. Започва да свири и композира на 8-годишна възраст. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес.

Зад гърба си има 8 авторски диска, последният от които - "От Париж до Трансилвания", е новаторски проект, излязъл през април, като отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му от Париж до Трансилвания през миналата година. Продуцент е друг известен испански музикант Пако Зарате, с когото Лукас пее и свири от години.

Маскиано има зад гърба си хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Неговите концерти са пълнили стадиони и зали с хиляди почитатели на музиката му. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм.

Концертът се организира с подкрепата на Пловдивската танго общност и клубовете по аржентинско танго - Tango con Elias и Tango Aficionado. Преди концерта, от 21.30 часа, ще има милонга с DJ Elias.

Входът е 10 лв., за резервации - на място в клуба и на тел. 0888 938 075. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама