Осъдиха двама сводници в Шумен

07:29, 08 яну 16 25 695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ефективни присъди от по година и три месеца ще трябва да излежат двама сводници. Присъдите са постигнати чрез споразумение между тях и Шуменската районна прокуратура, което е одобрено от Районнен съд Шумен.

През септември 2013 г. подсъдимият Румен Кръстев „вербувал” момиче, което да практикува най-древната професия, като й предложил да получава заплащане.

Оттогава до 27 май миналата година той разкарвал от различни места в Шумен до паркинг на бул. „Мадара” № 30 момичето, за да бъде използвано за развратни действия.

Съдът е преценил, че деянието е извършено виновно при пряк умисъл, поради което и му наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и три месеца при първоначален общ режим на изтърпяване на наказание в затворническо общежитие от открит тип.

Това обаче не било единственото провинение на Румен Кръстев. На 27 май миналата година било установено, че той държи в жилище в Шумен бойна карабина „Маузер” и боеприпаси за огнестрелно оръжие -10 бр. патрони 8 мм, без да има за това надлежно разрешение. За това провинение пък съдът му наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от шест месеца.

За другият подсъдим – Йордан Йорданов, съдът също е определил година и три месеца затвор при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

От документите по делото става ясно, че подсъдимият приел през месец март 2014 г. в жилище в града на бул. „Мадара” № 29 въпросното момиче. Той станал съучастник и като помагал на Румен Кръстев и превозвал от различни места „работничката”.

И на двамата обвиняеми ще бъде зачетено за излежано времето, прекарано в ареста.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама