Над 60 непълнолетни майки от област Добрич получиха ваучери за помощи в натура

07:31, 08 яну 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 60 непълнолетните майки в област Добрич ще получават месечните помощи само в натура след влизане в сила на промените в Закона за семейни помощи за деца, съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. Техният брой за страната е 3300.

Помощта в натура се предоставя под формата на стоки и/или услуги за детето в съответствие с индивидуалните му потребности, които се оценяват от дирекция "Социално подпомагане". Помощите в натура се предоставят чрез ваучери, които вече са на разположение на майките. Те са вид ценни книжа за замяна, предоставяни на правоимащите лица, които се използват като разплащателно средство до размера на отбелязаната върху тях номинална стойност за получаване на отпуснати семейни помощи в натура.

Ваучерите могат да се ползват за пълно или частично заплащане на такса за детска ясла или детска градина, пълно или частично заплащане на такса за детска кухня или столово хранене,  закупуване на храна, облекло, обувки, закупуване на учебници и учебни пособия и други стоки, необходими на детето за посещаване на училище, предучилищна група, детска градина или детска ясла.

Ваучерите се получават единствено в седалището на Дирекция „Социално подпомагане“.

До 5 работни дни след получаване на заявката дирекциите „Социално подпомагане“ превеждат на лицата, предоставили стоките или услугите, дължимите суми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама