Спират водата в старозагорски квартал заради нов водопровод

07:26, 08 яну 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради подмяна на водопроводната мрежа в кв. „Самара 3” се спира водоподаването в квартала днес от 9.00 до 17.00 часа, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация” Стара Загора.

Дейностите са по проекта за реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа в кв. „Самара 3".

Общата му стойност е 4,75 млн.лв., а средствата  са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда ( ПУДООС). В обхвата на проекта е включенa реконструкцията и разширението на канализационната мрежа на квартал „Самара 3", който е с разделна канализационна мрежа за битовите и за дъждовните води. Общата дължина на предвидената за изграждане канализационна мрежа е 3,5 км за първия етап и още 2,9 км на втория етап. Също на два етапа, съобразени с изпълнението на етапите по канализационната мрежа, ще бъде изпълнен и нов водопровод в квартала. При технологично решение на мрежата се запазва начина на водоподаване за кв. „Самара 3" и за източната част на кв. „Самара 2", посредством захранващия водопровод.

При подмяната на разпределителните водопроводни клонове в квартал „Самара 3", по ул. „Христина Морфова" и по ул. „Хан Тервел" се предвижда подмяната на всички съществуващи сградни водопроводни отклонения, изпълнени от стоманени поцинковани тръби. За сградните водопроводни отклонения, изпълнени в последните години от полиетиленови тръби, се предвижда пресвързване към новите разпределителни клонове.

Общата дължина на водопроводната мрежа, която ще се изгради на два етапа е 2.5 км.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама