Съставиха седем акта за пиротехника по празниците в Търговище

07:23, 08 яну 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставени са 7 акта за нерегламентирана употреба на пиротехнически изделия по време на коледните и новогодишни празници в Търговище, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. От там отчетоха, че по време на зимните празници в област Търговище не са допуснати инциденти при употреба на пиротехнически изделия, вследствие на които да са били ранени или пострадали по някакъв начин хора.

За този период от време за неправомерна употреба на пиротехнически изделия служителите на реда са съставили 7 акта за установяване на административно нарушение на граждани по наредбите на общините в областта за опазване на обществения ред. 4 от тези актове са съставени в община Омуртаг, а 3 – в община Търговище. В хода на извършваните проверки за визирания период от време полицейските служители са издали 4 разпореждания и са съставили 21 протокола за предупреждение.

"Служители на ”Охранителна полиция” извършваха системни проверки с цел осъществяване на ефективен контрол по отношение на съхранението, продажбата и употребата на различни видове пиротехнически изделия. Основната идея на активната контролна дейност бе недопускане продажба на такива в изделия в обекти, неразполагащи с лиценз за това, и продажба на нерегламентирани места, както и недопускане продажба на пиротехнически изделия с изтекъл срок на годност. Крайната цел на така осъществявания контрол бе опазване на здравето и живота на хората, използвали такива изделия по празниците като реквизит от характерното за тези дни приповдигнато настроение." отчетоха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама